شهر زیرزمینی در همدان در فصل جدید کاوش
مساحت کلی شهر زیرزمینی سامن پنج هکتار است. در حالی که تا کنون حدود 20 درصد محوطه ،کاوش و شناسایی شده است؛ اما در وضعیت کنونی، نیازی به کاوش همهی محوطه نیست. بنابراین تلاش میشود با استخراج اطلاعات قابل استفاده، این فضای کشف شده و کاوش شده ساماندهی و مرمت شود و حفاظت از آن را بهطور کامل انجام گیرد
گروه میراث فرهنگی و هنرهای سنتی، چهارمین فصل کاوش در شهر زیرزمینی سامن (ارزانفورد) را دو گروه باستانشناس در همدان آغاز کردند.
سرپرست کاوش شهر زیرزمینی سامن در همدان دربارهی این فصل کاوش که از اوایل تیرماه امسال آغاز شده است، اظهار کرد: از جمله اهداف و برنامههای طرحریزیشده برای کاوش در این محوطهی تاریخی، شناسایی معماری سنگی محوطه است. براساس برنامهریزیهای انجامشده، ادامهی کاوش در این شهر زیرزمینی، با هدف خواناسازی فضاهای کشفشده انجام میشود.
علی خاکسار پیگردی، پاکسازی و شناسایی یک کانال آب در این شهر زیرزمینی را از دیگر اهداف این فصل کاوش دانست و گفت: باید ارتباط فضایی بین کارگاههای زیرزمینی کشفشده در این محوطه را فعال کنیم تا بتوانیم نوع کارگاههای مجموعه را مشخص کنیم.
او با تأکید بر اینکه کاوش در شهر زیرزمین سامن با چند فرضیه مانند دستیابی به اطلاعات دورههای استقراری و دورهی اولیهی شکلگیری مجموعه و کاربری فضاهای زیرزمینی آغاز شده است، ادامه داد:
این باستانشناس همچنین دربارهی کاوش گروه دوم باستانشناسان در این محوطهی تاریخی، اظهار کرد: حدود 35 نفر از دانشجویان باستانشناسی دانشگاه بوعلی برای گذراندن دورهی علمی باستانشناسی خود به این منطقه اعزام شدند و به مدت سه هفته در مجموعه به کاوش پرداختند. کاوش آنها نتایج قابل ملاحظهای درپی داشت.
خاکسار گفت: براساس کاوشهایی که دانشجویان دانشگاه بوعلی در این محوطهی تاریخی انجام دادند، چند فضا در سطح تپه و بخشهایی از فضاهای معماری فوقانی شناسایی شدند. فضاهای شناساییشده شامل اتاقهای متعددی هستند که بهواسطهی معابر کمعرض شکل گرفتهاند و اجاقهایی در در کف همهی آنها شناسایی شده است.
او افزود: با توجه به شواهد کشفشده در این محوطه، احتمال دارد که این اتاقها بهعنوان کارگاه استفاده میشدند. بنابراین باید نوع کارگاهها نیز مشخص شود
No comments:
Post a Comment