برادران قاچاقچی! چگونه با "قاچاق الکل" می توانیم "الکلیسم" را در ایران انکار کنیم
در حالیکه در محمود احمدی نژاد رئیس
جمهوری پیشین ایران در یکی از سخنرانی های از عنوان «برادران قاچاقچی» برای
نام بردن از «فرماندهان سپاه» که در قاچاق گسترده کالا و محصولات ممنوعه
به کشور برای به جیب زدن میلیاردها دلار سرمایه نقش دارند، اسنفاده کرد.
اثرات مخرب قاچاق کالاهایی نظیر مواد مخدر مرگبار و همچنین مشروبات الکلی به کشور روبروز بر سلامت جامعه مشهودتر از پیش است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران - ایسنا - دکتر «علی دلپیشه» رئیس
دانشگاه علوم پزشکی ایلام می گوید : در رابطه با " الکلیسم" نیز باید
مراقب بود، چون انکار این موضوع دردی از جامعه دوا نکرده و کار خطرناکی
است.
وی در نشستی با حضور مدیران و معاونان سازمانها، ارگانها و دستگاههای اجرایی استان ایلام با موضوع سلامت و بهداشت روان اظهار کرد: مدتها در کشورهای اسلامی هرگاه با آمار بهداشت جهانی با موضوع ایدز مواجه میشدند این قسمت را با خط تیره تکمیل میکردند که گویی در این کشورها موردی از بیماری ایدز وجود ندارد و همه فکر میکردند که اینگونه است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه در سالهای ۲۰۰۷ به بعد کمکم کشورها از سد خودسانسوری خارج شده و آمارها به روشنی مطرح و معضلات و مشکلات این گونه بیماریها در سطح این جوامع مطرح شد، ادامه داد: در رابطه با " الکلیسم" نیز باید مراقب بود، با انکار کردن این موضوع دردی را از جامعه دوا نکرده و کار خطرناکی است، باید در این زمینه آموزشهای لازم ارائه شود. الکل تاثیر مخربی بر مغز افراد در جامعه میگذارد و اگر این تاثیر را گذاشت عملکردهای فرد را نیز تحت تاثیر قرار داده و فرد را از خود بیخود میکند، این افراد دست به اقداماتی میزنند که ممکن است عواقب و تبعات نگرانکننده و منفی بر جای بگذارد. باید از حالت انکار این موضوع در جامعه بیرون آمده و به عنوان یک واقعیت بپذیریم و قاچاقهای آن را نیز بپذیریم و برای آن راهکار داشته باشیم.
وی تصریح کرد: در کشورهای پیشرفته و حتی اروپا راهکارهایی در خصوص آگاهسازی جامعه از تاثیر منفی مصرف الکل در پیش گرفتند بنابراین باید با ارائه آموزشهای مورد نیاز، جوانان را از اثرات سوء مصرف الکل آگاه کنیم تا اینکه کل موضوع را انکار شده فرض کنیم.
در حال حاضر آمار مشخصی در زمینه مصرف الکل در کشور وجود ندارد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه در حال حاضر آمار مشخصی در زمینه مصرف الکل در کشور وجود ندارد، تصریح کرد: استعمال مواد مخدر در ایلام به یک معضل تبدیل شده است، اگرچه هزینه تولید این مواد افیونی و مخدر بالا بوده اما با قیمت بسیار ارزانی در اختیار جوانان قرار گرفته که بسیار نگرانکننده است. جوانان ما در سنین پایین ۱۷ و ۱۸ سالگی درگیر این موضوع شدهاند و در استانی مانند ایلام که تنها ۵۰۰ هزار نفر جمعیت دارد جای تاسف فراوان است زمانی که اعلام میکنیم بخشی از دختران و پسران ما درگیر این موضوع شدهاند.
وی ادامه داد: در گذشته زمانی که در خانوادهها یکی از اعضاء به سمت سیگار میرفت همه اعضاء خانواده از وی دوری میجستند اما امروزه بسیاری از افراد خانواده درگیر این معضل شده و این موضوع به امری عادی تبدیل شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه در گذشته نزدیک، افراد معتاد در ایلام انگشتشمار بودند اما متاسفانه امروز فقط ۶۰ مرکز مجاز ترک اعتیاد در استان ایلام ایجاد و راهاندازی شده است، اظهار کرد: اعلام این آمارها برای استان ۵۰۰ هزار نفری ایلام دردناک است که تنها همدلی مسئولان را در رفع مشکلات میطلبد. باید مسئولان امر با ارائه راهکار مانع شیوع این معضلات در جامعه باشند تا نیروی جوان و پویای ما به واسطه مصرف مواد مخدر و الکل به هدر نروند.
No comments:
Post a Comment