Sunday 9 November 2014

مصوبه مجلس درباره ضرورت دخالت نیروهای بسیج به عنوان آمران به معروف! درحد تذکر لسانی


   مصوبه مجلس درباره ضرورت دخالت نیروهای بسیج به عنوان آمران به معروف! درحد تذکر لسانی

تذکر لسانی توسط نیروهای بسیج را چگونه باید تفسیر کرد. لسان به زبان فارسی یعنی"زبان". تذکر هم یعنی "یادآوری".
به این ترتیب تذکر لسانی به زبان فارسی به "یادآوری زبانی" قابل ترجمه است. اما در تفسیر آن باید گفت که ماموران بسیجی هنگام ایفای نفش بسیجی خود برعلیه زنان و جوانان و دراویش و گروه های قومی و دینی، هرواژه ای و لغتی را که به آنها یاد داده اند و جزء فرهنگ آنها شده میتوانند برای یادآوری، به عنوان"تذکر لسانی" بر زبان بیاورند. نمونه ای از این تذکرهای لسانی به صورت فیلم و کلیپ در شبکه های اجتماعی موجود است. مانند تذکر لسانی یکی از بسیجیها موسوم به " آقا سعید" که در حریم شاهزاده عبدالعظیم در شهرری به خانم فائزه رفسنجانی حواله کرد، هنوز از خاطره آن محو نشده است.
در عین حال فحاشی و توهین و بد و بیراه گفتن و اهانت و هتک حرمت ... همه داخل در همین چهارچوب تذکر لسانی است، که قاعدتا مکمل هنرنماییهای فیزیکی و "یدی" نیروهای بسیجی، بکار گرفته میشود!! نکته جالبتر این که بر اساس مصوبه امروز مجلس این حرکتهای نیروهای بسیجی به عنوان "آمران به معروف و ناهیان از منکر" باید به طور کامل و در همه حال و در همه جا از حمایت همه نیروهای انتظامی و قضایی و دولتی و حکومتی برخوردار باشد.
میگویند یک نفر از شهری که سپاه مغول به آنجا حمله کرده بودند فرار کرد و به شهر دیگری گریخت که هنوز مغولها به آن یورش نبرده بودند. مردم از او پرسیدند مغولها با شهر تو چه کردند؟ گفت :"زدند و بردند و کشتند و سوختند و غارت کردند". البته  در همان حال، احتمال قوی دارد که از دادن تذکر لسانی هم غفلت نمیورزیدند!
خبر مربوطه:
نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نیروهای سازمان بسیج مستضعفین را موظف به «فرهنگ‌سازی و اجرای امر به معروف و نهی از منکر در مرتبه لسانی» کردند.
به گزارش رادیو فردا به نقل از خبرگزاری مجلس، نمایندگان در نشست صبح یکشنبه، ۱۸ آبان بررسی طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر را ادامه دادند و مواد ۱۹ و ۲۰ این طرح پرمناقشه را به تصویب رساندند.
طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر در حالی در مجلس ایران بررسی می‌شود که در هفته‌های گذشته خبرهای مرتبط با اسیدپاشی‌های زنجیره‌ای در ایران تحت‌الشعاع این موضوع بود و برخی منابع خبری در ایران انگیزه اسیدپاشان را نهی از منکر عنوان کرده بودند.در هر حال روز یکشنبه به موجب مصوبه مجلس، سازمان بسیج مستضعفین موظف شد با بکارگیری آحاد بسیجیان در چارچوب قوانین نسبت به آنچه «فرهنگ‌سازی و اجرای امر به معروف و نهی از منکر در مرتبه زبانی» نامیده شده اقدام کنند. در تبصره این ماده مصوب شد مفاد این ماده نافی مسئولیت ضابطین قضایی بسیج در مرتبه اقدام عملی نیست.نمایندگان مجلس با ۱۶۰ رأی موافق و ۱۲ رأی مخالف از ۲۳۷ نماینده حاضر در جلسه، ماده ۱۹ این طرح را تصویب کردند.همچنین مجلس‌نشینان در ماده ۲۰ این طرح مصوب کردند که تمامی دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶ و موسسه‌ها و شرکت‌های خصوصی و مراکز خدمات عمومی و اماکن عمومی و واحدهای صنفی موظف به رعایت این قانون هستند.در همین حال نمایندگان مجلس به منظور رسیدگی بیشتر و تعیین تکلیف، ماده ۱۷ این طرح، یعنی وظایف ستاد امر به معروف و نهی از منکر را دوباره به کمیسیون مشترک پارلمان ارائه دادند.در ماده ۱۷ آمده بود که ستاد امر به معروف و نهی از منکر مسئول اجرای این قانون، گسترش و ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر در جامعه و صدور مجوز برای تأسیس سازمان‌های مردم‌نهاد و نظارت بر فعالیت‌های آنان و هماهنگ‌کننده تمامی دستگاه‌های اجرایی به منظور اقامه فریضه امر به معروف و نهی از منکر است.
به گزارش رادیو فردا پیشتر مجید انصاری، معاون رئیس جمهوری ایران در امور مجلس گفته بود که طرح «امر به معروف و نهی از منکر» با اصول متعدد قانون اساسی مغایرت دارد.به گفته آقای انصاری این طرح از نظر ساختاری نیز دارای اشکال بسیار است.مجلس شورای اسلامی در ۱۶ مهرماه کلیات طرح موسوم به «حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر» را با وجود نظر مخالف دولت تصویب کرد.

No comments:

Post a Comment