حسن روحانی در کنفرانس رسانه ای: همه ادیان و مذاهب در ایران زیر یک پرچم و تحت حمایت یک قانون هستند
در نشست رسانه ای حسن روحانی خطوط مشی خود و دولتش را بیان کرد و از جمله مجددا به ضرورت حمایت از حقوق عموم ایرانیان صرفنظر از باورها و اعتقادات دینی و مذهبیشان تحت پوشش قانون اساس سخن گفت و تاکید کرد که او درصدد است این سیاست را درداخل کشور به پیش ببرد حتی اگر عده ای مخالف باشند و خوش نداشته باشند. روحانی با قاطعیت گفت که جلوی تخریبگران خواهد ایستاد و با افراط و تفریط میانه ای ندارد.
اهم مباحث مطروحه توسط روحانی در 123 بند توسط سایت تابناک تلخیص شده که مهمترین بخشهای آن درباره سیاست داخلی و سیاست خارجی و سیاست هسته ای و موضع در قبال رسانه ها به شرح زیر است:
-دولت مصمم است شکاف بین احزاب و مذاهب را بردارد، بعضی ها ممکن است خوشحال نباشند بنا به دلایلی، اما این کار را ضروری می دانیم.
42-تمام اقوام و مذاهب و یا حتی ادیان زیر یک چتر واحد بنام ایران، زیرپرچم جمهوری اسلامی ایران، همه زیر یک قانون و چتر یک قانون به نام قانون اساسی و همچنین هدایت های رهبر معظم انقلاب کار را پیش خواهند برد.
43-کشور ما یک دولت بیشتر ندارد و در مسایل اجرایی تصمیم گیری با دولت است و دولت تصمیمات خودش را عملی می کند و از هیچ یک از وعده هایی که به مردم داده در چارچوب قانون عقب نخواهد نشست.
44-اگر بخواهند ما را مجبور کنند که راه دیگری انتخاب کنیم حتما قبل از گردش به راست یا چپ به مردم خبر می دهیم.
45-اکثریت قاطع مردم ما خواهان اعتدال هستند.
46-جامعه ما از افراط گریزان است و از افراط و تفریط خیری نبرده ایم؛ اگر گروه کوچکی داریم که می خواهند مسیر افراط و تفریط را طی کنند از آنها خواهش می کنیم به مسیر اعتدال بیایند که خیر و رحمت و سعادت دنیا و آخرت در مسیر عدل و اعتدال است.
47-هیچ گروهی حق ندارد در زمینه فرهنگی خودسر عمل کند.
48-معتقدیم پرچم فرهنگ جامعه ما باید بر دوش صاحبان فرهنگ باشد .
49-دولت برای همه نکاتی که رهبر معظم انقلاب در دیدار هیات دولت در محضرشان فرمودند، برنامه ریزی و آنها را اجرایی و عملیاتی خواهد کرد.
50-مسایلی هم که مربوط به سالهای گذشته است و در کشور وجود دارد، در چارچوب قانون عمل خواهیم کرد و معیار ما قانون خواهد بود.
51-اگر کسی محکومیتی دارد و اگر قوه قضاییه فردی را محکوم کرده و محکومیتش برای این است که از حقوق اجتماعی محروم شود، ما به قانون و حکم دادگاه عمل می کنیم.
52-ما نمی پذیریم که کسی بخواهد بر مبنای توهمات فردی را محکوم کند یا به دولت بگوید این فرد از حقوق اجتماعی محروم است.
53-اینکه بگویند این آقا کجا بوده است یا کجا می خواسته باشد؟، اینها برای ما معیار ندارد، معیار ما قانون است.
54-آنچه رهبر معظم انقلاب فرمودند که خطاب به وزرا بود حتما وزرا به فرمایشات ایشان در همه زمینه ها عمل می کنند.
55-دولت یازدهم تلاش می کند تا پیشرفت های علمی بیش از گذشته باشد. برمبنای مقالات ما، پیشرفت قابل ملاحظه بوده و رتبه ما از 17 به 15 رسیده است.
56-یکی از تصمیمات دولت تدبیر و امید ایجاد شبکه ملی اطلاعات است.
57-قدم های نخست را در زمینه ایجاد شبکه ملی اطلاعات برداشته ایم و بودجه لازم برایش تعیین شده و دولت این کار را خواهد کرد.
58-ما از استیضاح وزیر نگرانی نداشته و نداریم به دلیل این که استیضاح راه دولت را تغییر نخواهد داد.
59-دولت راهی را ادامه می دهد درصدی موافق هستند و افرادی هم هستند که ممکن است نظرات دیگری داشته باشند،آن چه از نظر ما قابل قبول نیست تخریب است.
60-در طول این یک سال بسیار نسبت به منتقدین با حوصله بودم، اما نشان دادم نسبت به تخریب بسیار قاطع خواهم بود چون تخریب یعنی علیه ملت قدم برداشتن.
61-نظرسنجی ها می گوید در سیاست، اقتصاد، موضوعات اجتماعی و فرهنگی و سیاست خارجی در یک سال گذشته موفق بودیم؛ البته هر کشور و دستگاه اجرایی مشکلاتی دارد.
ث) سیاست خارجی
62-ما در مبارزه با تروریسم جدی هستیم.
63-مبنای ما در سیاست خارجی این است که چهره واقعی ایران و انقلاب اسلامی به جهانیان معرفی و اسلام رحمانی برای جهانیان تبیین شود.
64-ما می خواهیم با کشورهای منطقه و به ویژه کشورهای همسایه روابط خوب و نزدیک داشته باشیم.
65-مجموع برنامه ما این است که با همسایگان و کشورهای منطقه با وحدت و برادری زندگی کنیم.
66-می خواهیم درمعضلاتی که برای منطقه پیش می آید ،به کمک مظلوم بشتابیم.
67-همانطور که سال گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کردم مبنای ما این است که همه کشورهای جهان علیه خشونت و افراطی گری دست به دست هم دهند.
68- در سخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل و بعد در مصاحبه هایی که در نیویورک داشتم پیش بینی کرده بودم اگر دنیا در زمینه مبارزه با خشونت و افراطی گری اقدامات جدی انجام ندهد گرفتار خشونت و افراطی گری و تروریسم خواهد شد.
69-ما امروز می بینیم که افراط و خشونت و تروریسم در منطقه چه کار می کند.
70- از نظر ما جنایت ، جنایت است اینکه یک فرد آمریکایی کشته شود بگوییم می خواهیم با تروریسم مبارزه کنیم و اگر غیرآمریکایی کشته شود بگوییم تردید داریم ، معنایش این است که ما در مبارزه با تروریسم جدی نیستیم و فقط برای دستیابی به اهداف ملی ، مسایل را دنبال می کنیم،در حالی که این مسایل، جهانی و انسانی است و موضوع ترور و خشونت مربوط به کل انسان ها است.
71- (در پاسخ به سوالی در خصوص سفر به عربستان) فعلا تصمیمی برای زیارت خانه خدا ندارم گرچه همیشه مشتاق هستیم حرم پیامبر اکرم (ص) و مسجد الحرام را در آغوش بکشم، اما فعلا برنامه ای نداریم.
72- در مورد سفر به نیویورک هنوز تصمیم نهایی نگرفته ام، هرگاه تصمیم گرفتیم اعلام می شود.
73-برنامه ای برای ملاقات با اوباما ندارم.
74-از طرف ایران رابطه خوب با همه همسایگان از جمله عربستان در دستور کار است.
75 -اختلاف نظری که بین ایران و عربستان وجود دارد نسبت به روابط دوجانبه ما نیست، بلکه اختلاف نظرهایی نسبت به منطقه داریم.
76 -ما آمادگی داریم با عربستان حرف بزنیم، مذاکره کنیم و به تفاهم برسیم.
77 -الان با ترکیه رابطه بسیار خوب و صمیمانه ای داریم اما ممکن است نسبت به سوریه نظر ما و ترکیه یکی نباشد.
78 -با عربستان می توانیم رابطه خوب و صمیمی داشته باشیم در عین حال ممکن است برخی موارد هم نظرات ما یکی نباشد.
79 -برنامه ای برای همکاری با آمریکایی ها در زمینه مبارزه با تروریست ها نداریم.
80-هر کشوری که بخواهد با تروریست ها مبارزه کند ما آماده کمک هستیم.
81- تروریست ها در سوریه سه سال به کشتار مردم ادامه دادند، چطور آمریکایی ها چیزی نگفتند و کاری نکردند؟
82- اینکه آمریکا اعلام می کند که ما می خواهیم از سفارت خودمان و از کنسولگری های خودمان دفاع کنیم که مبارزه با تروریسم نیست؛ این معنای خیلی بدی دارد و آمریکایی ها باید از این لحن بیان شرمنده باشند.
83-هیچ برنامه ای برای همکاری یا هماهنگی با آمریکایی ها در این زمینه (مبارزه با تروریزم) نداریم.
84-امسال در نیویورک غیر از مجمع عمومی یک اجلاس برای محیط زیست برگزار می شود که من برای آن اجلاس نیز دعوت شده ام.
85- یکسری مسائل در راستای سفر نیویورک است که تصمیم گیری کنیم و سپس در مورد این سفر نظر را اعلام می کنیم.
86 -اگر من به این سفر نروم، وزیر امور خارجه به این سفر می رود.
87-این که سطح مذاکرات از وزرا به سران انتقال یابد، این هم جزو برنامه ما نیست و چنین برنامه ای را دنبال نمی کنیم .
88-در دوران جدید روابط بهتری با ترکیه خواهیم داشت.
89- نظرات ما وترکیه درباره فلسطین نزدیک است؛ درباره لبنان هم نظرات ما دور نیست، درباره سوریه مقداری متفاوت است که البته اشکالی ندارد دو کشوری باشیم که با هم دوست و کنار هم فعال باشیم و روی مساله ای هم اختلاف نظر داشته باشیم.
ج) مذاکرات هسته ای
90-تاکنون دوبار به رغم بداخلاقی ها به توافق رسیده ایم و البته این بار کار سخت تر است.
91-کار کمی سخت است و پیشرفت کارسخت تر؛ اما هیچ وقت ناامید نبوده، نیستیم و نخواهیم بود.
92 -درباره مذاکرات ایران و 1+5، مبنای ما ادامه مذاکرات با 1+5 است.
93-اگر در مذاکرات زیاده خواهی نباشد و طرف مقابل مانند طرف ایرانی صداقت داشته باشد و صادقانه و جدی عمل کند،ما در فرصت باقی مانده می توانیم به توافق دست یابیم.
94 -این تحریم ها (تحریم های جدید علیه شرکت ها و افراد) غیر قانونی و تجاوز به حقوق ملت بزرگ ایران است و باید با همه توان و قدرت در برابر این تجاوز ایستادگی کنیم.
95 - بهانه آنها این است که جایی را تحریم کردیم که اینها تحریم را دور زدند و از طریق دیگر اقدام می کنند وبرای جلوگیری از دور زدن، تحریم مجدد کردند.
96-تحریم ها را دور می زنیم با افتخار هم دور می زنیم زیراتحریم را غیر قانونی می دانیم.
97 -برخی از تحریم ها را جنایت علیه بشریت می دانیم، تحریم هایی که مربوط به پزشکی، دارویی و مواد غذایی است.
98 -حتما در برابر هر گونه تحریم مقاومت می کنیم و راه حل های خودشان را پیدامی کنیم.
99-کاری که امریکا انجام داد به بهانه اینکه تحریم را دور زدیم کار زشتی بوده و با روح توافقات سازگار نیست در حالیکه ما داریم برای دستیابی به توافق نهایی مذاکره می کنیم.
100-این اعمال نه با سیاست حل معضلات جهانی از طریق مذاکره سازگار است و نه با مسیر اعتماد سازی.
101 -مردم ایران به آمریکا کاملا بی اعتماد هستند و هیچ گونه اعتمادی ندارند، خوب بود آمریکایی ها با اعمالشان تا حدی زمینه را فراهم می کردند تا در آینده این اعتماد درست شود اما متاسفانه اعمال آنها به گونه ای است که این بی اعتمادی را عمیق تر می کند.
102-ضمن اینکه اصل تحریم ها غیرقانونی و غلط بوده است و شکل جدید آن هم از نظر ما غلط و غیرقانونی، ناصحیح و غیرسازنده است.
103-در جمع 1+5، آن کشوری که روی آن تردید است که آیا حسن نیت کافی برای حل و فصل نهایی دارد یا نه، آمریکایی ها هستند وگرنه بقیه کشورها در این زمینه ها رفتاری از خود نشان نداده اند که ببینیم می خواهند مذاکرات به نتیجه نرسد.
104-آنچه در مجموعه مذاکرات حس می کنیم، این است که همه هفت کشور به دنبال حل و فصل مساله هستند و می خواهند مساله به حل و فصل برسد.
105 -راه تحریم، پاسخ و جواب نداده و به ضرر همه بوده است.
106-راهی که قبلا انتخاب شده راه باخت – باخت بوده و امروز همه ما دنبال راه برد - برد هستیم، راهی که به نفع همه باشد.
107 -حداقل سه تا چهار مسئله پیچیده وجود دارد که ساعت ها روی آن مذاکره شده و باز هم مذاکره خواهد شد و در پایان هفته نیز مذاکراتی با آنها خواهیم داشت.
108-مذاکره را ادامه می دهیم تا اینکه به نتیجه برسیم.
109-امیدواریم اگر حسن نیت در طرف مقابل باشد ما در زمان باقی مانده به تفاهم و توافق برسیم.
110-تحریم هایی که دیروز انجام گرفته و به تعبیر آن ها «تحریم جدید نیست و همان تحریم گذشته است که بعضی ها آن را دور زده اند که به نظر ما کار درستی نبوده» به اصل مذاکرات ما لطمه نمی زند.
111-در مذاکره یکی از پایه ها اعتماد و صداقت است و اینگونه کارها به مسیر اعتماد و صداقت لطمه می زند اما در عین حال ما مذاکره را با 1+5 ادامه می دهیم و امیدواریم در فرصت باقی مانده بتوانیم به توافق و تفاهم برسیم.
112 -ممکن است به تفاهم کامل نرسیم و ممکن است به تفاهم برسیم اما آنچه من گفته ام و باز تکرار می کنم این است که بازگشت شرایط به یکسال گذشته امکان ناپذیر است.
113-در ماه رمضان که خدمت رهبر معظم انقلاب رسیدیم و تیم مذاکره کننده هم در حال مذاکره بود، وقتی صحبت از مذاکرات سخت آنها شد، فرمودند من هم هر وقت یاد آنها می افتم برایشان دعا می کنم و می دانم بار سنگینی بر دوش آنهاست.
چ) رسانه ها
114-این چهارمین باری است که با خبرنگاران نشست خبری داریم و البته 4 بار هم با صدا و سیما نشست خبری داشتیم که مجموعا می شود هشت بار؛ با مجموع مصاحبه مطبوعاتی در سفرهای استانی تعداد نشست های مطبوعاتی رقم قابل ملاحظه ای می شود و ما در یک سال گذشته 14 تا 15 نوبت مصاحبه مطبوعاتی داشتیم.
115-دولت دلش می خواهد با رسانه ها تعامل دو سویه داشته باشد و نیازمند تلاش همه اصحاب رسانه مخصوصا خبرنگاران عزیز است برای اینکه اخبار و فعالیت های دولت را به مردم منتقل کنند و سخن، مطالبه و نقد مردم را نیز به دولت منتقل کنند و بهترین واسطه در این زمینه باشند.
116 -هدف همه ما چیزی جز پیشرفت این کشور نیست یعنی ما واقعا می خواهیم ملت زندگی راحتی داشته باشند و از لحاظ اخلاقی سطح بالاتری از اخلاق را در این کشور شاهد باشیم.
117 - تحمل ها را باید بالاتر ببریم و نقدها را با گوش شنوا بشنویم.
118 -در اینکه برخی از رسانه ها تعلق به یک جناح داشته باشند و برخی تعلق به یک جناح دیگر مشکلی نیست.
119 -این دولت اولین دولت بعد از انقلاب است که در آن هر دو جناح حضور پر رنگی دارند.
120-امروز در دولت از هر دو جناح افرادی حضور دارند و فعال هستند و در طول یک سال گذشته ما اصلا مشکلی نداشتیم و همه این ها برای خدمت به مردم و جامعه تلاش کرده اند.
121-روابط دولت با رسانه ملی نزدیک تر شود و رسانه ملی واقعا دولت را کمک کند البته نه به آن معنا که نقد نکند.
122-رسانه ملی باید کمک بیشتری به دولت کند برای اینکه شرایط ما یک شرایط عادی نیست؛ اگر یک شرایط کاملا معمولی بود، تحریمی نبود، منطقه ما مشکل نداشت، ما رکود و تورم نداشتیم و همه چیز عادی بود آن زمان اگر کمک ها کمتر هم بود اشکالی نداشت.
123- انشاءالله کمک رسانه ها و هماهنگی بهتر از گذشته ادامه پیدا می کند و ما شاهد یک همکاری تنگاتنگی خواهیم بود برای این که بتوانیم به اهداف ملی که به نفع ملت ایران و منطقه است دست یابیم و شاهد ثبات و آرامش در کل منطقه باشیم
.
.
No comments:
Post a Comment