Monday, 18 August 2014

ساخت و سازها و اقدامات توسعه شهری تا دامنه تپه گیان کشیده است


ساخت و سازها و اقدامات توسعه شهری تا دامنه تپه گیان کشیده است

آثار عظیم و بی همتای تاریخی سرزمین نهاوند - همان "نوح آوند کهن"-  توسط زمین خواران و چپاولگران در زیر تیغ بولدوزرها به بهانه توسعه شهری معدوم میشوند
IMG_2131
شهرستان نهاوند که خود در تاریخ ایران زمین شاهد حوادث و اتفاقات پیچیده ای بوده و کهن ترین شهر استان همدان و غرب کشور محسوب می شود در سرزمین خود نگینی را در دل خاک نهفته کرده که اگر روزی سر از خاک بیرون آورد و رازهای ناگفته و تاریخ و فرهنگش را عیان کند افتخارات و ویژگی های بارزی از تمدن و سکونت بشریت در خاک پر گوهر و پر برکت ایران زمین عیان می شود.
IMG_2141
به گزارش خبرنگار مهر، 19 کیلومتر که از جنوب غربی نهاوند خارج می شوی؛ بعد از گذشت 20 دقیقه به منطقه ای می رسی که اسمش در تاریخ ایران و جهان جزو اولین نمادهای تاریخ و فرهنگ و طبیعت است: گیان، تپه گیان، سراب گیان و شهر گیان.
تپه گیان در دو کیلومتری سراب گیان و چسبیده به روستای دیروز و شهر امروز گیان واقع شده است، تپه ای پر از رمز و راز و هیاهوی تاریخی، تپه ای که خود به تنهایی بخش اعظمی از تاریخ و تمدن انسان را در ایران به دوش می کشد و گرچه امروز از بی توجهی و عدم توجه در حال نابودی است اما چندین هزار سال است که همچنان با خرابه هایش ایستاده است تا از تاریخ و تمدن و آبرو و جایگاهش دفاع کند حتی اگر تنها شاهدش سکوت و تاریکی شب و سرما و گرمای طبیعت باشد.
تپه گیان خوب می داند باید بماند چون تاریخ ایران به آن وابسته است و باید زنده بماند حتی اگر به نفس نفس اقتاده باشد چون سند زنده کهن ترین تمدن بشریت در غرب کشور است.
باید برای گفتن از تاریخ و اهمیت و جایگاه این تپه تاریخی که می تواند یکی از مهمترین نقاط جاذبه های گردشگری و توریستی  کشور، غرب کشور و استان همدان باشد با تاریخ شناسان سخن گفت، زینب قاسمی دانشجوی کارشناسی ارشد باستان شناسی دانشگاه هنر اصفهان با مهر هم کلام می شود.
وی می گوید: تپه گیان در حاشیه شمالی شهر گیان واقع شده است و این تپه از محوطه های بسیار باارزش غرب کشور است که در سالهای 1931و  1932 کاوش های باستان شناسی دامنه داری در آن توسط هئیت اعزامی از موزه لوور فرانسه به سرپرستی جرج کنتو و رومن گریشمن در آن انجام شد و باعث شد تپه گیان پس از مدت ها دوباره کانون توجه مورخان، تاریخ شناسان و باستان شناسان جهان قرار بگیرد.
IMG_2129
ساخت و سازها و اقدامات توسعه شهری تا دامنه تپه گیان کشیده است
قاسمی عدم توجه و روند کم اهمیتی مسئولان به کهن ترین و با ارزش ترین اثر تاریخی نهاوند را تا آنجا می داند که ساخت و سازها و اقدامات توسعه شهری تا دامنه تپه گیان کشیده و ادامه داشته به نحوی که موجودیت و برپا ماندن باقیمانده این تپه باارزش را درمعرض خطر قرار داده است.
وی گفت: این موضوع و عدم توجه و کم اهمیتی به تپه گیان نهاوند باعث می شود سازمان میراث فرهنگی در سال 1383 به منظور ممانعت از دخل و تصرف و اقدامات تهدیده کننده عملیات تعیین اجرای حریم و حدود تپه را انجام دهد اما در این سال موفق به انجام این مهم نمی شود.
دانشجوی کارشناسی ارشد باستان شناسی دانشگاه هنر اصفهان ادامه داد: اما در سال 1390 مجددا اداره کل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان همدان موضوع تعیین حریم و گمانه زنی تپه تاریخی گیان نهاوند را در دستور کار قرار می دهد  که در نتیجه این تعیین حریم آثاری از دل خاک به دست می آید که دستیابی به سفال های بی شماری که هر یک جایگاه هنری و تاریخی با ارزشی دارند و حرفای بیشماری برای گفتن دارند حاصل این گمانه زنی و تحریم حریم تپه گیان بود.
تپه گیان با این همه ارزش و قدمت و تاریخی که دارد این روزها زخم خورده و نالان است و تنهای تنها مانده است و چه بی تفاوت مسافران و گردشگران و توریست ها از کنارش می گذرند تا به سرابی برسند که نام و آوازه اش را مدیون تپه گیان می داند.
مهرداد ملک زاده باستان شناس و سرپرست تیم گمانه زنی و تعیین حریم تپه گیان در سال 1390نیز در بازدیدی از این تپه گفت: گیان نهاوند در کنار(سیلک کاشان و حصار دامغان) از نخستین نامهای است که هر دانشجوی باستان شناسی می شناسد.
وی گفت: تپه گیان جایگاه باستانی پر اهمیتی در غرب کشور دارد که بخش بزرگی از دانسته های باستان شناسی غرب ایران بر آن استوار است و با وجود کهنگی نگرش و روش کاوشگران نخستین آن (کنتنو و گیرشمن) هنوز نمی توان یکسره از آن دل کند.
ملک زاده ادامه داد: با توجه به کشف یک سازه خشتی در تپه گیان نهاوند که حدود هفتاد سال قبل توسط تیم کاوش گران فرانسوی به دست آمد و پس از تکمیل مطالعه گزارشات موجود درباره مشخصات ارایه شده درباره سبک معماری این سازه متوجه شدیم معماری این سازه، خبر از کشف یک کاخ به سبک آشوری  در تپه گیان می دهد.
تخریب های ایجاد شده در تپه گیان نهاوند شدت گرفته است
وی با ابراز تاسف از شدت تخریب های ایجاد شده در تپه گیان نهاوند تاکید کرد: تمام فعالیت های صورت گرفته در کاوش و گمانه زنی حریم تپه گیان تنها در 10 درصد باقی مانده از این تپه انجام شده است.
باستان شناس و  سرپرست تیم گمانه زنی و تعیین حریم تپه گیان در مورد ویژگی های سازه خشتی کشف شده در تپه گیان نهاوند  گفت: بافت معماری تازه ای که سال 1390 در گیان به دست آمده، از نظر چیدمان خشت ها و الگوهای معماری شبیه به معماری خشتی رایج در عصر آهن 3 (900 سال قبل از میلاد تا 600 سال قبل از میلاد) است که نمونه هایی از آن در نوشیجان تپه و گودین تپه بازشناسی شده است.
مهرداد ملک زاده در پایان گفت: حفاری گیان برای مدت پنج  فصل یا یک دوره پنج ساله طراحی شده که تاکنون دو فصل از آن را پشت سر گذاشته ایم و تاکنون علاوه بر سازه خشتی یاد شده، موفق به کشف سفالینه هایی شدیم که از نظر سبک مشابه ظروف سفالی آشوری است و این یافته ها اندکی ما را به پیش فرض هایمان در مورد شناخت عصر آهن سه در گیان نزدیک تر کرده است.
با فرماندار نهاوند نیز همراه می شویم تا نظر او را در مورد احیا و تبدیل تپه گیان به یکی از مراکز مهم گردشگری غرب کشور و استان همدان و شهرستان نهاوند جویا شویم.
امامعلی عبدالملکی گفت: يافته‌هاي باستان شناختي و منابع مكتوب و موجود تاريخي حاكي از كهن سالي اين خطه از سرزمين ايران و جلوه‌اي ماندگار از تاريخ پرفراز و نشيب نهاوند است.
عبدالملکی افزود: بدون شك انجام اكتشافات باستان‌شناسي و مطالعات بيشتر در زمينه قدمت و تحولات تاريخي نهاوند و تپه گیان زواياي تاريك تاريخ تمدن آن را بيش از پيش روشن خواهد ساخت و فراهم کردن و مهیا نمودن زیر ساخت های لازم برای  تبدیل تپه گیان نهاوند به یک مرکز مهم گردشگری  می تواند شرايط لازم براي جذب جهانگرد و توسعه صنعت جهانگردي در اشكال مختلف را در شهرستان نهاوند فراهم کند.
وی گفت: در محوطه ها و آثار باستانی بجز کالبد فیزیکی اثر که منحصر به فرد و شاخص است مهم ترین چیزی که در آثار باستانی اهمیت دارد، روح اثر و میراث معنوی است که درون این محوطه ها وجود دارد و باید به آنها پرداخته شود و بسیار تعیین کننده و تاثیرگذار است.
فرماندار نهاوند عنوان کرد: منطقه ای همانند تپه گیان  که از سال 1931 در آن کاوش آغاز شده و یکی از کهن ترین خاستگاه های تمدنی در غرب کشور به حساب می آید سالها رها می شود و بهره برداری لازم از آن صورت نمی گیرد یا برنامه کامل و مستمری برای تبدیل آن به نفطه گردشگری و جذب توریسم انجام نمی شود.
اگر آثار تاریخی تخریب شود آبروی ما تخریب شده است
امامعلی عبدالملکی اظهار داشت: اگر آثار تاریخی تخریب شود آبروی ما تخریب شده و دیگر چیزی از شخصیت و فرهنگ گذشته ما به جا نمی ماند زیرا ما محتاج گذشتگان و اجدادمان هستیم لذا ما در قدم اول باید آثار باستانی خود را به ثبت برسانیم که در گذشته این کار انجام شده است اما هنوز آثار مهم و تاریخی و با ارزش دیگری وجود دارد که باید ثبت ملی و یا جهانی شوند.
عبدالملکی گفت: آثار تاریخی و فرهنگی هویت هر منطقه در شهرستان است بنابراین حفظ هویت تاریخی وظیفه همه مسئولان و افراد جامعه است و برای انتقال هویت تاریخی خود به نسل‌های آینده، راهی جز تلاش برای نگهداری و صیانت از آنها نداریم.
رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان نهاوند نیز در مورد حفظ و نگهداری از تپه گیان بیان داشت: تپه گیان می تواند  یکی از مهم ترین و ارزشمند ترین مکان های جهانگردی و گردشگری نهاوند به شمار آید که برای توسعه و گسترش صنعت گردشگری از توانایی های قابل توجهی برخوردار است.
محسن جانجان گفت: تپه  گیان واقع در شهر گیان در دره خاوه قرار دارد وعبارت از تپه ای به طول 150وعرض 100متر که راس خرابه های آن امروزه حدود 10 متر بالاتر از سطح زمینهای اطراف است.
جانجان افزود: در سال 1931  پروفسور مان کریشمن وژرژ کنتنو به نمایندگی از طرف موزه لوور در تپه گیان اقدام به حفاری کردند که در عمق 19 متری از سطح تپه به خاک بکر رسیده ودر نتیجه پنج طبقه استقراری از تمدن قدیم نمایان شد و طبقه پنجم به ضخامت 10متر قدیمیترین طبقه استقراری آثار آن معرف دوران کالکولتیک و دوره مس و هزاره پنجم قبل ازمیلاداست.
متأسفانه در سالهای گذشته به این تپه تاریخی هیچ توجه و اهمیتی داده نشده است
وی ادامه داد: تپه گیان پتانسیل های فراوانی برای جذب گردشگر دارد اما متأسفانه در سالهای گذشته به این تپه تاریخی هیچ توجه و اهمیتی داده نشده است و فقط دور آن را حصار کشی کرده اند و از هر گونه زیرساخت و امکانات برای جذب توریست و گردشگر محروم است.
رئیس میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی نهاوند با بیان اینکه در دنیای امروز، توریسم نقش مهمی در توسعه اقتصادی شهرها دارد، افزود: با به وجود آوردن امکانات رفاهی و تفریحی در نقاط گردشگری تاریخی و فرهنگی و طبیعی نهاوند و مناطق اطراف آن از می توان از مزایای اقتصادی صنعت گردشگری بهره برد.
با این تفاسیر آنچه مسلم است اولین راه مناسب و اولویت دارترین زیرساخت مورد نیاز در حوزه گردشگری مجموعه  تاریخی تپه گیان نهاوند که در سال 1310 به شماره 36 در فهرست آثار ملی ثبت شده جلوگیری و ممانعت از نابودی و تخریب بیشتر این تپه تاریخی و مهد تمدن غرب کشور است و قدم بعدی طرح ساماندهی و فراهم کردن زیر ساخت های لازم برای تبدیل تپه گیان به یک مرکز گردشگری و خارج کردن این مکان از بن بست انزوا و بی توجهی است.
پس باید برای دفاع و محافظت و نگهداری از آثار باستانی شهرستان نهاوند مخصوصا تپه گیان دست به کار شد گرچه دیر شده اما هنوز امیدی برای احیا و نگهداری تپه گیان بعنوان گنجینه تاریخی پنج  دوره تمدن بشریت باقی مانده است
نهاوند-خبرگزاری مهر: سراب گیان نهاوند که از پر آب ترین سراب های کشور با طبیعت بکر و زیباست، گوشه ای از بهشت روی زمین را به نمایش گذاشته و وجود درختان کهنسال چنار آن نشان از قدمت طولانی این منطقه در پیدایش خلقت دارد و می رود که رفته رفته بعنوان قطب گردشگری غرب کشور شناخته شود اما هنوز از نبود زیر ساخت ها و امکانات لازم برای جذب توریست و گردشگر در رنج است.
به گزارش خبرنگار مهر، استان همدان از مناطق مهم و شاخص کشور با توجه به سابقه تاریخی و تمدنی کهن و طبیعت بکر ، جاذبه های اکوتوریسمی فراوانی را در دل خود جای داده است که بدون شک و اغماض یکی از شهرستان های  استان همدان با قابلیت و پتانسیل جذب بالای گردشگر و توریست نهاوند است.
نهاوند صاحب قدیمی ترین تمدن در استان همدان و غرب کشور است که آثار به دست آمده در تپه گیان نهاوند، سابقه تمدن این منطقه را به بیش از شش هزار سال قبل می برد و آنچه در تاریخ به شایستگی ثبت شده اینکه از سال 612ق.م که دولت آشور به دست مادها از بین رفت و امپراتوری ماد تشکیل شد،  همواره منطقه نهاوند بخشی از سرزمین ماد بوده است.
شهرستان نهاوند به خاطر داشتن موقعیت استراتژیک و راهبردی ممتاز، آب فراوان و زیستگاه های طبیعی  مناسب در دوره های تاریخی و اسلامی مختلف مورد توجه بوده که در این بین قدیمی ترین تمدن شناخته شده در نهاوند تپه گیان است.
گیان بزرگترین مرکز بخش قدیمی و تاریخی شهرستان نهاوند است که در دشت گیان و در 18 کیلومتری جنوب غربی نهاوند قرار دارد و وجود تپه گیان و سراب گیان در این منطقه باعث تلاقی تاریخ و طبیعت کهن شهرستان نهاوند شده و منطقه ای که قطعه ای از بهشت روی زمین نام گرفته را به زیبایی ترسیم کرده است.
سراب گیان پر بازدیدترین سراب غرب کشور است که به بهشت گمشده غرب کشور شهرت دارد اما در حال حاضر از نبود امکانات و زیر ساخت های مناسب برای جذب و رضایت گردشگر رنج می برد.
هر چند در سالهای گذشته شهرداری گیان با اعتبار محدود و کم گام در ایجاد امکانات رفاهی مردم و گردشگران گذاشته و احداث 20 چشمه سرویس بهداشتی، نصب 110 سطل زباله، احداث پارکینگ های موقت، نصب 30 عدد آلاچیق  و بیش از 60 سکوی بتونی نشیمن و رنگ آمیزی محیطی موفق به حل قسمتی از مشکلات و کمبودهای خدمات رفاهی در این سراب شده اما برای تبدیل سراب گیان به قطب گردشگری و جذب توریست نهادها و دستگاه های متولی باید به کمک شهرداری گیان بیایند تا مشکلات سراب گیان حل شود، سرابی که هنوز از سیستم روشنایی، آنتن دهی تلفن همراه، راه دسترسی مناسب محروم مانده است.
اما در همین زمینه استاندار همدان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سراب گیان علاوه بر جاذبه طبیعی برای میراث فرهنگی ارزش تاریخی نیز دارد چرا که " تپه گیان" نیز در انجا واقع شده است.
محمد ناصر نیکبخت با بیان اینکه سراب گیان نهاوند یکی از زیبا ترین و پر آب ترین سرابهای کشور است که دومی ندارد، گفت: با توجه به زیبایی و طبیعت بکر سراب گیان ظرفیت تبدیل آن به قطب توریستی غرب کشور وجود دارد اما متأسفانه در سالهای گذشته برای جذب گردشگر و اقامت مسافران در این سراب اقدامات لازم و کافی انجام نشده که مهمترین علت آن مشخص نبودن متولی این دو سراب است.
وی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را متولی اصلی تمام مراکز گردشگری تاریخی و طبیعی عنوان کرد و گفت: تا یک ماه آینده باید دستگاه های متولی برق، مخابرات و راه و شهرسازی امکانات خود را در سراب  گیان متمرکز کنند.
نیکبخت بیان داشت: جاده ورودی سراب گاماسیاب نهاوند تا 10 روز آینده توسط اداره راه و شهرسازی استان همدان آسفالت و وضعیت پارکینگ این سراب اصلاح می شود.
استاندار همدان گفت: باید زیر ساخت ها و شرایط و امکانات لازم برای استقرار و سکونت چند روزه گردشگران و توریست ها در سراب گیان نهاوند مهیا و فراهم شود.
اما مشکل سراب گیان تنها نبود زیر ساخت ها و روشنایی و راه دسترسی مناسب نیست بلکه اجرای طرح ضعیف و ناقص ساماندهی سراب گیان نهاوند است که صدای همه مردم و مسئولان و گردشگران را درآورده است.
چند سالي است كه براي توسعه گردشگري در نهاوند و با هدف تقويت صنعت توريسم، كار ساماندهي اين سراب توسط اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری  آغاز شد و امروز  با پیشرفت 50 درصدی کاملا تعطیل و نیمه کاره رها شده است.
مطالعه و تهیه این طرح از سال 87  آغاز و عملیات اجرایی آن در سالهای 89 و 90 شروع شد و اعتبار تخصیص یافته آن هم یک میلیاردو 100 میلیون تومان بود.
اما علي‌رغم وعده‌هاي متوليان آن، اين پروژه هنوز به اتمام نرسيده چراکه زمانی کمبود اعتبار و زمان دیگر سردی هوا  طرح ساماندهی سراب گیان نهاوند را به تعطیلی کشاند بطوریکه در اوج فصل گردشگري و بازديد مسافران از اين منطقه بكر و زيبا با طرح نيمه تمامي رو‌برو هستيم که با نمای نیمه کاره و تخریبی در  سرچشمه بزرگترين جنگل طبيعي غرب كشور، چند سالي است سوهان روح و اسباب دردسر مردم شده است.
فرماندار نهاوند نیز در این خصوص در گفتگو با مهر از اختصاص مبلغ 970 میلیون تومان اعتبار به ساماندهی نقاط گردشگری نهاوند خبر داد و گفت: صنعت گردشگری در اشتغال زایی و تقویت اقتصاد کشور بسیار موثر است و دولت توجه جدی به تقویت این صنعت دارد.
امامعلی عبدالملکی گفت: امکانات رفاهی و اقامتی صنعت توریسم شهرستان نهاوند  پاسخگوی مطالبات گردشگران نیست و باید با تشویق بخش خصوصی به سرمایه گذاری در این بخش، امکانات و تجهیزات رفاهی و اقامتی مناسبی را برای صنعت توریسم در نهاوند فراهم کنیم.
عبدالملکی ادامه داد: شهرستان نهاوند در غرب کشور و در بعضی موارد در سطح کشور دارای مناطق و مراکز گردشگری و توریستی بی نظیری است به همین منظوربخش صنعت گردشگری شهرستان نهاوند با هدف ایجاد اشتغال، جذب توریست و تبلیغ فرهنگ اصیل منطقه نهاوند باید  احیا شود.
وی برای رفع مشکلات و تامین زیرساخت های مکان های گردشگری نهاوند در سال جاری 970 میلیون تومان از محل اعتبارات شهرستانی اختصاص یافته است.
وی از انجام عملیات آبیاری تحت فشار و قطره ای 300 هکتار از اراضی جنگی سراب گیان، نصب 110 سطل زباله و نصب 30 آلاچیق در سطح سراب گیان نهاوند خبر داد و گفت: برای احداث امکانات رفاهی سراب گیان 120 میلیون تومان اعتبار تخصیص یافته است.
اما برای شنیدن حرفای شهردار گیان بعنوان متولی فعلی سراب گیان همراه وی به سراب گیان رفتیم.
شهردار گیان در ابتدا گفت: تعمیر و بازسازی سراب گیان نهاوند به منظور جذب بیشتر گردشگران به این شهرستان از اولویت های شهرداری است.
هوشنگ کیانی گفت: به منظور ارائه خدمات بهتر و حفظ این جنگل طبیعی و زیبا از هر ماشینی که به جنگل وارد شود سه هزارتومان ورودی اخذ می شود که پول های جمع شده صرف نظافت و بهداشت سراب می شود و تاکنون از محل همین در آمدها در پنج نقطه ازجنگل بدون آسیب رساندن به درختان بیش از40 سرویس بهداشتی احداث شده است.
کیانی بزرگترین مشکل سراب گیان را نبود سیستم روشنایی و راه دسترسی عنوان می کند و اضافه می کند شهرداری گیان دو سال پیش جاده ورودی جدیدی برای سراب گیان تعریف کرده اما برای اتمام کار و آسفالت جاده جدید با کمبود اعتبار روبرو شدیم.
وی  ادامه داد: مسئولان استانی وکشوری باید توجه جدی به حفظ تنها جنگل و سراب طبیعی غرب کشور در گیان داشته باشند، چراکه این جنگل با مشکلات فراوان روبرو است و تلاش مدیر و پرسنل زحمت کش منابع طبیعی نهاوند و شهرداری گیان بدون اعتبارات کافی راه به جایی نمی برد و در آیند شاهد آسیب رساندن جدی به این جنگل خواهیم بود.
شهردار گیان مشکل دیگر سراب گیان را  در خصوص کمبود آب سراب گیان و  برداشت های بی رویه آب زیرزمینی در دشت دلفان استان لرستان  که در آن طرف کوه ودر همسایگی سراب گیان قرار دارد عنوان کرد و گفت: این اقدام موجب کاهش آب این سراب در سال های اخیر شده است.
اما در بازدید از سراب گیان به اتفق شهردار این منطقه با چند نفر از گردشگران و مهمانان سراب گیان نهاوند همراه شدیم تا نظر آنها را در مورد امکانات سراب گیان جویا شویم.
نسترن عسگریان که از شهرستان بروجرد به نهاوند آمده است در جواب پرسش مهر می گوید: اين جاذبه طبيعي به عنوان يكي از مكانهاي گردشگري نه تنها شهرستان نهاوند، بلكه غرب کشور و  استان همدان مطرح است اما چنان كه بايد نسبت به معرفي آن به عموم مردم حتي در استان همدان و استانهای همجوار  اقدامي انجام نشده است.
وی گفت: راه ناهموار، دسترسي آسان به اين مكان را از مسافران علاقه مند سلب مي كند در حالي كه وجود يك راه دسترسي مناسب از حداقل امكاناتي است كه بايد يك منطقه توريستي ايجاد شود.
وی با اشاره به وسعت زیاد سراب گیان نهاوند و شگفتی ها و جاذبه های بی نظیرآن ادامه داد: متأسفانه هیچ گونه امکانات و خدماتی برای اسکان مسافران و گردشگران در شب وجود ندارد و هیچ مرکز خریدی هم در سراب دیده نمی شود.
امید عالمی که دیگر مهمان سراب گیان نهاوند از شهرستان سمنان است که تعریف سراب گیان نهاوند را از یکی از دوستان خود شنیده نیز به مهر گفت: عدم وجود امكانات روشنايي كافي باعث مي شود تا با غروب آفتاب و كاستن از روشنايي روز، عملاً استفاده از اين مكان زيبا براي گردشگران و مسافران غيرممكن و سخت شود.
عالمی معتقد است تعبيه امكانات جانبي در كنار نقاط طبيعي توريستي، باعث جذابيت بيشتر مكان شده و رغبت مسافران را افزايش مي دهد.
وی گفت: متاسفانه سراب گيان فاقد كمترين حد اين امكانات است در حالي كه در اين خصوص متوليان امر با ايجاد يك شهربازي كوچك و نصب دكه هايي برای فروش برخي اقلام مورد نياز مردم مانند مواد خوراكي هم بر جذابيت محيط افزوده و هم مي توانند از درآمد آن براي رسيدگي به وضعيت سراب استفاده كنند.
امید عالمی عدم آنتن دهی تلفن همراه را در سراب گیان فاجعه خواند و گفت: خدا نکند مهمانی که به این منطقه آشنایی ندارد در این جنگل گم شود.
آنچه مسلم است اینکه نهاوند اگر چه دارای مواهب طبیعی و تاریخی فراوان و بی نظیری است اما تاکنون هیچ کدام از زیرساخت های لازم برای جذب گردشگری در آن ایجاد نشده است.
فراهم کردن زیرساخت های لازم در حوزه گردشگری به تنهایی و با سرمایه اندک شهرستانی امکان پذیر نیست و باید برای رسیدن به این هدف از سرمایه گذاران بخش خصوصی استفاده کرد.
و در پایان اینکه نهاوند و مناطق گردشگری آن به خصوص سراب گیان  دارای قابلیت های فراوان برای جذب گردشگر است که استفاده بهینه از این ظرفیت ها، رونق اقتصادی شهرستان نهاوند و شهر گیان را به همراه خواهد داشت.

 

No comments:

Post a Comment