Wednesday, 25 February 2015

یونسی: دولت درشرایط بد مالی است؛ معاون روحانی : کسری ۱۶ هزار میلیارد تومانی درآمد یارانه‌ها


یونسی: دولت درشرایط بد مالی است؛ معاون روحانی : کسری ۱۶ هزار میلیارد تومانی درآمد یارانه‌ها


jahangiri-d
در ادامه بررسی لایحه بودجه سال ۹۴ ایران در مجلس، منابع درآمد هدفمندی یارانه‌ها ۴۸ هزار میلیارد تومان تعیین شد. همزمان، معاون اول رییس جمهوری ایران از کسری ۱۶ هزار میلیارد تومانی تامین منابع درآمد یارانه‌ها در سال آینده خبر داد.

به گزارش رادیو فردا به نقل از خبرگزاری فارس، اسحاق جهانگیری گفت که درآمد حاصل از اصلاح قیمت حامل‌های انرژی حدود ۳۲ هزار میلیارد تومان خواهد بود، در حالی که دولت ۴۲ هزار میلیارد تومان یارانه نقدی توزیع می کند.
به این ترتیب درآمد دولت از محل افزایش قیمت حامل‌های انرژی در سال ۹۴ نیز مانند سال جاری، ۴۸ هزار میلیارد تومان تعیین شده و افزایش نیافته است.
بر اساس مصوبه مجلس مقرر شد صد درصد منابع حاصل از افزایش قیمت برق و آب به حساب خزانه واریز شود و به صنعت برق و آب اختصاص یابد.
دولت قبلا گفته بود که برنامه‌ای برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی بیش از پنج درصد ندارد.
معاون اول رییس جمهوری ایران درباره نحوه تحقق درآمد ۴۸ هزار میلیارد تومانی از محل هدفمندی یارانه‌ها در صورتی که قیمت حامل‌های انرژی در سال آینده بیش از پنج درصد افزایش نیابد، گفت: «باید تنظیم برنامه شود که البته فعلا نیازی به افزایش قیمت‌ها نیست».
او افزود: این پنج درصدی که اکنون در نظر گرفته شده است هر ساله در قانون بودجه وجود دارد و از‌‌ همان ۷۰۰ تومان بنزین سهمیه‌ای و هزار تومان بنزین غیر سهمیه‌ای کسر می‌شود و به وزارت نفت داده خواهد شد.
حسن روحانی، رییس جمهوری ایران، اول اردیبهشت‌ماه ۹۳ با اشاره به اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها گفته بود: «دولت می‌توانست قیمت‌های بالایی برای حامل‌های انرژی تعیین کند و درآمد بیشتری به نفع تولید و ارائه خدمات به مردم کسب کند. اما به خاطر شرایط تورمی کشور٬ این قیمت‌ها با شیب ملایمی افزایش خواهد یافت که اثر آن بر تورم بسیار کم خواهد بود».
اسحاق جهانگیری روز سه‌شنبه گفت که در ۱۸ ماه اخیر دولت با حاکمیت انضباط مالی و پولی توانسته است تورم بالای ۴۰ درصد در مهرماه ۹۲ را به ۱۵.۴ يا ۱۵.۷ در بهمن ماه امسال برساند.
او افزود که رییس جمهوری هنگام تحویل لایحه بودجه به مجلس، تورم ۲۵ درصدی را در انتهای امسال پیش‌بینی می‌کرد.
دولت حسن روحانی بودجه سال ۹۴ را با توجه به کاهش شدید قیمت نفت نوشته و قیمت فروش نفت را ۷۲ دلار در هر بشکه نظر گرفته است. این درحالی است که در ماه‌های گذشته قیمت نفت حتی به حدود ۴۰ دلار در هر بشکه رسید. آقای جهانگیری نیز تاکید کرده که دولت بودجه سال آینده را با نفت ۴۰ دلاری تنظیم کرده است.
کاهش شدید درآمد نفت سبب شد تا کمیسیون تلفیق مجلس خواستار محروم کردن خانوارهای ایرانی با درآمد بالای دو و نیم میلیون تومان در ماه از دریافت یارانه نقدی در سال آینده شود اما دولت با این استدلال که اجرای چنین سیاستی «مشکل ساز و «هزینه‌های بالایی» خواهد داشت، با آن مخالفت کرد.
کمیسیون تلفیق مجلس روز چهارم اسفند نظر خود را تغییر داد و بار دیگر تصویب کرد که به همه خانوارهای ایرانی در سال ۹۴ هم مانند سال ۹۳ یارانه نقدی پرداخت شود.
یونسی: دولت درشرایط بد مالی است
دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی گفت: انقلاب ما نشان داد که ما لیاقت آن را داریم که محور تقریب و وحدت جهان اسلام باشیم و می‌توانیم این موضوع را درعمل نشان دهیم و دست رد به سینه تنگ نظران بزنیم و بدانیم آن‌ها کم هستند ولی هیاهوی زیادی دارند درحالی‌که جامعه ما خواستار وحدت است و ما می‌توانیم از حصار توهمی که آن‌ها برای ما ایجاد کرده‌اند خارج شویم و پرواز کنیم.

به گزارش «سحام» به نقل ازایسنا، یونسی درنشستی با عنوان«ارتباط با مسئولان حوزه مناسبات شیعه و سنی» در دانشگاه مذاهب اسلامی اظهار کرد: اگرچه دولت درشرایط بد مالی است اما سعی می‌کند دراین راستا کمک‌های خود را داشته باشد و ان‌شاء‌ الله اساتید و مسئولان و دانشجویان این دانشگاه کمک می‌کنند تا این تحولات و تدابیر عملیاتی شود. دستیار ویژه رئیس جمهور دراموراقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی درادامه با بیان این‌که این روزها شاهد مشکل تفرق درجهان اسلام هستیم و این موضوع متاسفانه به یک فرهنگ تبدیل شده است گفت: هم اکنون مسائلی مثل تکفیر وجنایت‌هایی که صورت می‌گیرد و هم‌چنین جنگ‌های داخلی ازجمله بدعت‌هایی است که وارد جهان اسلام شده است و به اندازه ای عمیق و ریشه‌دار بوده که برای مقابله با آن هزینه داده شده است.
یونسی خاطرنشان کرد:‌ خیلی‌ها جمهوری اسلامی را متهم می‌کنند و می‌گویند که جمهوری اسلامی به اصل تقریب و وحدت اعتقادی ندارد و دراین راستا به صورت تاکتیکی، پوششی و موقت عمل می‌کند واین موضوع را هم افراطیون اهل سنت و هم شیعه می‌گویند. برهمین اساس خیلی‌ها می‌گویند که بالاخره ما ناچاریم با هم از باب اضطرار کنار بیاییم. چرا که باید مقابل دشمن ظاهر را حفظ کرد. درواقع می‌خواهند ما تظاهر کنیم که وحدت داریم آن وقت که دشمن از بین رفت دوباره به جان هم بیفتیم. درحالی‌که موضوع وحدت یک موضوع مصلحتی کوتاه مدت و یا تاکتیک نیست بلکه استراتژی و هدف ما قلمداد می‌شود.
وی با تاکید براین‌که رسیدن به اهداف مهم اسلامی ازطریق وحدت و تقریب امکان پذیراست و این راه را می‌توان امکان وصول برای اهداف عالیه اسلام دانست اظهارکرد: کسانی که این موضوع را نمی‌فهمند کسانی هستند که اهداف جهان‌شمول اسلام را قبول ندارند و مسلمانان را یک جمع معدود و اکثریت جهان اسلام را خارج می‌دانند و این‌جاست که تکفیر تولید می‌شود.
دستیار ویژه رئیس جمهور درامور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی هم‌چنین خاطرنشان کرد: امام حداقل ده سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی موضوع تقریب و وحدت را بیان کردند و بیش از دو دهه است که مقام معظم رهبری براین موضوع تاکید داشتند و آن را به عنوان استراتژی و نه یک تاکتیک انتخاب کردند و حتی براین اساس می‌فرمایند اهانت به مقدسات دیگر مسلمانان حرام است.
وی با بیان این موضوع که فردی که دم از تقریب و وحدت می‌زند خود باید مواظب باشد که قربانی نشود، گفت: درجهان اسلام یک فضای اختناق و استبداد فکری، تحجر و انجماد فکری و مذهبی حاکم است و اگر کسی دم از وحدت و تقریب بزند گویا بدعتی را مطرح کرده است. درایران اسلامی نیز هرکس دم از وحدت و انسجام بزند نزدیک‌ترین دوستان و رفقایش شروع به تخریب و تهمت زدن علیه او می‌کنند و آرام آرام کاری می‌کنند که فرد موضوع را رها کند. چنان‌چه که سال گذشته که ما تازه کارمان را شروع کردیم مولانا اسحاق مدنی با یک دلسوزی به من فرمودند«ملاحظه هم بکنید» واین گفته ایشان به خاطر این بود که دیده بودند قبلی‌ها به چه سرنوشتی گرفتار شدند.
یونسی با اشاره به بخش‌هایی ازسخنان آقای خامنه ای درخصوص وحدت گفت: هرکس صدایش برای وحدت بلند شود صدایش را خفه می‌کنند و اصلا هرجا که ایشان درمورد این موضوع مطالبی ایراد فرموده‌اند آن مطالب شهید شده است و البته دراین راستا رسانه ملی هم جفا می‌کند و همه این‌ها به خاطر این است که فرهنگ ضد تقریب نهادینه شده است و این فاجعه‌ای است که جهان اسلام را به بند کشیده و زمینه را برای رشد گروه‌های تروریستی، افراطی و تکفیری فراهم کرده است و یا اینکه باعث شده عده‌ای از اسلام خارج شوند.
وی با اشاره به سخنان رئیس دانشگاه تقریب و مذاهب مبنی براین‌که دراین دانشگاه تحولاتی آغاز شده است، گفت: چرا از الان باید این تحولات آغاز شود، برای این‌که نمی‌گذارند. روزهای اول می‌گفتند که باید این دانشگاه تشریفاتی باشد و هم‌چنین می‌گفتند که نباید علم اهل سنت بالا برود. درحالی‌که باید گفت آن‌جا که جهالت وجود دارد ترس وجود دارد و آن‌جایی که علم باشد خطر نیست.
دستیارویژه رئیس جمهور دراموراقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی ادامه داد: جامعه اسلامی امروز به دلیل عقب ماندگی علمی و هم‌چنین عقب ماندگی از فهم اسلام به فاجعه خشونت آمیخته شده است. درحالی‌که هرچه دانش و دانشمندان بیشتر باشند تعصب کمتر خواهد بود. هم‌چنین باید دانست نبایدها یک جایی به تکفیر و یک جایی به خشونت تبدیل می‌شود.
وی گفت: ما باید به گذشته برگردیم و ببینیم که عمده و اکثریت مفاخر شیعه و سنی از ایران بوده‌اند چنان‌چه سعدی و مولوی، حافظ و فخر رازی و غزالی ایرانی هستند و ما به آن‌ها افتخار می‌کنیم.
وی درادامه با مورد توجه قراردادن جایگاه دانشگاه مذاهب اسلامی اظهار کرد: تعداد دانشجویان اهل سنت دراین دانشگاه به نسبت دانشجویان شیعه باید پنجاه پنجاه باشد و درسمت‌های اداری و بحث‌های علمی دراین دانشگاه باید تقریبی عمل کرد. این‌که دلمان را خوش کنیم که این دانشگاه شعبه داشته باشد اما استاد و محل نداشته باشد شایسته نیست. هم‌چنین کادرعلمی این دانشگاه باید قوی باشد و همه علمای تقریبی به این محل وصل باشند و در واقع این دانشگاه حلقه وصل همه تقریب‌اندیشان شود.
یونسی همچنین گفت: انقلاب ما نشان داد که ما لیاقت آن را داریم که محور تقریب جهان اسلام، محور توسعه جهان اسلام و وحدت جهان اسلام باشیم و می‌توانیم این موضوع را درعمل نشان دهیم و دست رد به سینه تنگ نظران بزنیم و بدانیم آن‌ها کم هستند ولی هیاهوی زیادی دارند درحالی‌که جامعه ما خواستار وحدت است و ما می‌توانیم از حصار توهمی که آن‌ها برای ما ایجاد کردند خارج شویم و پرواز کنیم.

No comments:

Post a Comment